Luk Wets

Heeft als beeldend kunstenaar tal van artistieke interesses: schilder, beeldhouwer, maar vooral installatiekunstenaar met voorkeur voor in situ kunstprojecten. Kunst in de publieke ruimte houdt rekening met de specifieke eigenheid van de gekozen plek. De natuur als tentoonstellingsruimte voegt supplementair betekenis toe en draagt bij tot de interpretatie van het werk. De toeschouwer kan zijn eigen verhaal rond het kunstwerk creëren. Zo komt interactie tot stand tussen het kunstwerk, de toeschouwer en de omgeving.
Ook taal gebruikt hij vaak als element in de zoektocht naar de raakvlakken met de ruimtelijke context.

Hij is curator voor Crelan (jaarlijks 3 tentoonstellingen in de hoofdzetel te Anderlecht), is medeoprichter van het Collectief Pep-In-Gen (PIG) sinds 1993 en Kunst in Pepingen (KIP) sinds 2007.
Is laureaat van verscheidene nationale en internationale wedstrijden en dit jaar geselecteerd voor de kunsttriënnale Beaufort 2015. Als deel van de groepsinstallatie in de kerk van Blankenberge toont hij een maquette – inspelend op het thema- als ontwerp bestemd voor monumentale uitvoering.

luk-wets

Deze installatie is een idee van het collectief A Dog Republic dat met hun omvangrijk project ‘Musée Promenade’ in alle kustgemeenten aanwezig zal zijn. ( 21 juni – 21 september)
Op de tentoonstelling clair/obscur toont hij nieuwe sculpturen in zwart marmer (Noir de Mazy) en schenkt daarbij vooral aandacht aan de huid van de steen, geïnspireerd door de gevoelige afdrukken in de analoge zwart-witfotografie..

IMG_2607
IMG_2601
IMG_2602